SummerWorks

Varje sommar erbjuder vi ungdomar att sommarjobba i tre veckor hos Mimer. Arbetet är praktiskt och innebär bland annat att olja in utemöbler och staket, rensa hängrännor på miljöbodar, inventera och göra rent motorvärmestolpar samt byta ut trasiga fönsterhandtag.

Målet med SummerWorks är att ge ungdomar som är 16-17 år ett första smakprov på arbetslivet. Vi presenterar fastighetsbranschen som arbetsgivare och vill skapa en förståelse för det egna bostadsområdet.

Sommarjobbet börjar i regel med ett par dagars utbildning gällande Mimers värderingar, praktisk information om arbetsmarknaden och genomförande av olika arbetsuppgifter. Sedan följer tre veckors praktiskt arbete, till största delen utomhus, i våra bostadsområden. Arbetet leds av handledare.

”Sommarjobbet hos Mimer är en erfarenhet som man aldrig glömmer. Vi har lärt oss att samarbeta och har fått många bra vänner.” /Nora och Anna

Kontakt

Vill du veta mer om att sommarjobba hos oss, mejla Magdalena Fager magdalena.fager@mimer.nu

SummerWorks sker i samarbete med Here 4 U och YOU.

Kvalifikationer

Vi anställer cirka 30 ungdomar. Du som söker ska vara 16-17 år och bo hos Mimer. Du tycker om att arbeta praktiskt och tillsammans med andra i ett team. Du är bra på att hålla tider, är engagerad i arbetet och kan möta våra kunder på ett bra sätt.

Det är viktigt att du fyllt 16 år när perioden för sommarjobbet är, eftersom det finns arbetsmiljöregler som reglerar arbete för minderåriga.

Ansökan

Ansökan till SummerWorks avslutades 31 mars 2018.

Jobbperiod

En utbildningsdag för de som fått sommarjobb genomfördes under v 25. SummerWorks och Parklek pågick under vecka 26-28.

Arbetsuppgifter och lön

Du jobbar totalt cirka 100 timmar och lönen är 82 kr/h + 12 % semesterersättning.

Arbetsuppgifterna är bland annat att olja in möbler och lekplatser, städa garage, rensa ogräs, rengöra avlopp i tvättstugor, byta fönsterspärrar och montera dörrstoppar.                              

Handledare

Handledare leder arbetet.

Summer works, grupp, 2016

 SummerWorks 2018