Framgångsrik samverkan mellan arbetsgivare och deltagare

Jobbpunkt Mimer bidrar till nya perspektiv och förståelser för svensk arbetsmarknad samt att vi levererar kraftfulla verktyg inom självledarskap i syfte att våra deltagare snabbare ska kunna ta en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Av deltagarna i Jobbpunkt Mimer går cirka 70 procent vidare till jobb eller utbildning.

Jobbpunkt Mimer arbetar även med små och medelstora företag som vill ha hjälp med sin rekrytering. Vi kan hjälpa till med rekryteringen, utbildningar, intervjuer, urval och även bistå vid praktik. Jobbpunkt Mimer är ett led i Mimers sociala hållbarhetsarbete för att utveckla våra stadsdelar och förbättra levnadsvillkoren för såväl hyresgäster som övriga västeråsare.

Våra grundstenar:
  • Aktiv samverkan med arbetsgivare
  • Små grupper
  • Omtanke, nytänkande och engagemang
  • Individuell coachning - Medvetenhet, eget ansvar och prestation

Propellern - ett inkluderingsprogram för nya i Sverige

Jobbpunkt Mimer erbjuder inkluderingsprogrammet ”Propellern” för personer som är ganska nya i Sverige. Genom Propellern ger vi deltagarna verktyg för att snabbare kunna komma ut i arbete eller studier samt möjlighet till möten mellan människor i vår stad. Propellern består av individuell coachning, föreläsningar, träning, språk samt praktik och möten med den svenska arbetsmarknaden och kulturen.

Bostad AB Mimer tar ett stort ansvar för att programmet ska lyckas. Vi öppnar upp för praktikplatser inom våra verksamheter och vi hoppas att fler företag vill vara med och skapa ett mer social hållbart Västerås genom att erbjuda praktik, nätverk och språkträning. Alldeles för många får vänta för länge för att bli en del av vårt samhälle.

Jobbpunkt Mimer drivs av Bostads AB Mimer som ett led i företagets sociala hållbarhetsarbete.
Vi arbetar med flera delar för att utveckla våra stadsdelar och förbättra levnadsvillkoren för såväl våra hyresgäster som övriga västeråsare. Kontakta oss om Jobbpunkt Mimer:

   
Maria Lindelöf 
070-465 71 04
maria.lindelof@mimer.nu
Åke Larsson
076-569 04 83
ake.larsson@mimer.nu

Jobbpunkt Mimer

Adress: Bellmansgatan 1, Skallberget
Telefon: 021-39 71 00
E-post: jobbpunkt@mimer.nu
Facebook: facebook.com/Jobbpunkt-Mimer

 

 

Propellern

Propellern är ett inkluderingsprogram för personer som är ganska nya i Sverige. Propellern ska ge deltagarna verktyg för att snabbare komma ut i arbete eller studier.
Kontakta oss om du vill veta mer:
Telefon: 021-39 71 00
E-post: jobbpunkt@mimer.nu