Om oss

Mimer är det största bostadsföretaget i Västerås och ägs av Västerås stad. Vi äger och förvaltar cirka 11 300 bostäder och över 22 000 västeråsare bor i våra hus. Vår vision är att bli Sveriges bästa bostadsföretag. Vi vill vara ett alternativ för alla som söker ett bra boende i Västerås, och strävar därför efter att ha ett utbud som passar alla typer av människor. "En bra dag börjar hemma" är vårt kundlöfte som används för att uttrycka hur Mimer ser på boendet och vad som ryms i vårt erbjudande.

Vår affärsidé

Mimer bidrar aktivt till att utveckla ett hållbart Västerås genom att bygga, äga, förvalta och hyra ut attraktiva bostäder för livets olika skeden.

Våra kärnvärden

Våra tre kärnvärden – omtanke, nytänkande och engagemang – ska påverka och avspegla sig i allt vi gör; i stort och smått.

 

Europeiskt nätverk

Mimer ingår, sedan 2006, i ett nätverk för bostadsbolag i Europa: Eurhonet. Eurhonet arbetar aktivt för att utveckla bostadsbranschen inom en mängd områden; till exempel integration, åldrande befolkning, energibesparing, byggkostnader, CSR och HR. Nätverket består av sammanlagt 36 bolag från Sverige, Tyskland, Frankrike, Italien och England. Vi som är anslutna hjälper varandra att förbättra vårt arbete genom att dela tidigare erfarenhet och idéer: ”Vi lär globalt och förbättrar lokalt”. 

Eurhonet

   Loggan för Eurhonet - European Housing Network

 

Omslagsbilden till Mimers årsredovisning 2017 med vår trädgårdsmästare i fokus iklädd mimerkläder på en prunkande innergård
Årsredovsining 2017
för Bostads AB Mimer (pdf)