Deltagare i Propellern

En kort presentation av deltagare i Propellern 2016 - 2017.

 

Amer
Från Syrien, 41-årig företagsledare som ägt och drivit fabriker och butiker inom skönhetsartiklar och kläder. Vill fortsätta arbeta inom export/import. Älskar vintagebilar från 60-talet och drömmer om att åka till Kalifornien och till Afrika på safari.
Faduma
Somalisk, driven kvinna som snart fyller 37 år. Fadumas livsdröm är att arbeta som sjuksköterska. Hon är mycket ambitiös och har stark tro på sig själv, men vill bli bättre på svenska. Faduma är duktig på att sy och arbetade tidigare som sömmerska innan hon kom till Sverige
för tre år sedan.
 
  Lamis
En 38-årig kvinna från Syrien som tidigare har arbetat som frisör. Hon älskar att köra bil och kan tänka sig att arbeta som taxi- eller busschaufför, eller som förskolelärare, då hon har stor vana med barn. Hon vill lära sig svenska genom att träffa fler vuxna svenskar och umgås. Högst på önskelistan står fred på jorden.
 

Mazen

34-år och nybliven pappa. Mazen är från Syrien och är utbildad ingenjör. Har arbetat som driftsingenjör och teknisk projektledare. Vill gärna fortsätta arbeta i Sverige inom samma område. Mazen vill lära sig spela piano och drömmer om en stor familj, många vänner och ett stort fint hus där alla kan umgås.
   

Mohamad

31 år och vill arbeta med människor. Hans dröm är att arbeta med barn- och barnrättsfrågor för UNICEF och hjälpa barn från Syrien och Mellanöstern till en bra framtid. Han vill ha stor familj och i framtiden skulle han även vilja öppna skolor i Afrika.Han har också en stark vilja att lära sig svenska och umgås mer med svenskar och ta del av samhället.
   

Mohanad

15 års erfarenhet av internationell handel, affärsutveckling och spedition. Vill fortsätta att arbeta som konsult inom import och export. Mohanad är mycket social, men värdesätter ensamma stunder när han får reflektera. Han vill bygga utveckla sitt företag och bygga sig en stabil framtid för familjen i Sverige. Mohanad är 40 år och från Syrien.
   

Said

Har en validerad examen inom ekonomi och har tidigare arbetat i Syrien och Irak med revision och löneadministration. Är duktig med siffror och har gjort praktik på Skatteverket i Västerås där han trivdes mycket bra. Är en lugn och social man som tycker om att träna samt att laga mat för vänner och familj.
   

Salwa

Historie- och geografilärare från Syrien. En lugn 37-årig kvinna som söker sin plats i sitt nya hemland. Hon tycker om att ta hand om sina barn och umgås med familjen. Salwa drömmer om att besöka Kanada och Egyptens pyramider och monument.
   

Sami

Sami tvingades fly i all hast från Syrien via Libyen och vidare till Europa på en liten båt över havet. Han är 31 år och drömmer om att bilda familj. Han har en validerad ekonomiutbildning och vill gärna fortsätta arbeta som redovisningsekonom eller revisor. Sami är en noggrann och ambitiös man med tydliga mål i livet.
   

Suzan

Från Aleppo i Syrien. 52-årig ekonom som bland annat arbetat som revisor. Suzan drömmer om att åka till USA och träffa sina åldriga föräldrar som hon inte träffat på tjugo år. Dessutom vill hon se sin son lyckas med sina studier.