Rekryteringar, praktik och möten är ditt bidrag till det goda samhället

Jobbpunkt Mimer arbetar med matchning, rådgivning och profilanalyser. Vi samverkar med små och stora företag och medverkar till praktikplatser och rekryteringar som är bra för både dig, ditt företag och den nyanställda.

”Propellern” – Från utanför till innanför

Sedan 2016 erbjuder Jobbpunkt Mimer ”Propellern” – ett inkluderingsprogram för personer som är ganska nya i Sverige. Det handlar om att snabbare kunna komma ut i arbete eller studier och att underlätta mötet mellan människor i vår stad. Vi letar ständigt efter bra möjligheter till sysselsättning, jobb eller nya kontakter för våra deltagare. Vi behöver din hjälp.

Du som arbetsgivare är extra viktig för att personer som är nya i Sverige ska komma in i gemenskapen. Därför söker vi ständigt efter nya praktikplatser där våra deltagare kan få träna på sina förmågor och på det svenska språket – som så ofta är en nyckel till inkludering i samhället.

Deltagarna i programmet har många olika kunskaper, erfarenheter och språk som kan vara till stor nytta i din organisation. En möjlighet att få nya kompetenser utifrån som kan bidra till att utveckla dina medarbetare och din organisation.

Vi behöver dig

Får vi människor att närma sig varandra kommer vi gemensamt att bygga ett tryggare och trivsammare Västerås. Vi tror att mötet mellan människor är vad som behövs. Exempel på vad du kan hjälpa oss med:

  • Bjuda på middag
  • Komma och berätta för våra deltagare om ditt företag eller organisation
  • Kontakter och nätverk som kan leda till jobb eller praktikplats
  • Praktikplats för arbetslivserfarenhet, språkträning och nya nätverk
  • Direkta jobbrekryteringar

Ta kontakt med oss, så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan bidra till att göra Västerås till en inkluderande stad.

   

Maria Lindelöf 
070-465 71 04

maria.lindelof@mimer.nu

Åke Larsson
076-569 04 83 
ake.larsson@mimer.nu

Till Jobbpunkt Mimer


 


Propellern

Propellern är ett inkluderingsprogram för personer som är ganska nya i Sverige. Propellern ska ge deltagarna verktyg för att snabbare komma ut i arbete eller studier.
Kontakta oss om du vill veta mer:
Telefon: 021-39 71 00
E-post: jobbpunkt@mimer.nu

Läs om deltagarna i Propellern

 

Invitationsdepartementet

Invitationsdepartementet finns till för att över en hemlagad middag sammanföra människor som vill bli bättre på svenska, med människor som pratar flytande svenska. Läs mer på: www.invitationsdepartmentet.se