Vallby

Vallby har fått nytt liv efter rejäl ombyggnation och renovering, med hus i olika höjd och omväxlande arkitektur – högt och lågt, balkonger, burspråk och takterrasser. Nyrenoverade och attraktiva lägenheter med modern standard.

Höghuset i centrum har etagevåningar med bastu som standard. Mellan husen finns trivsamma, bilfria oaser med lekplatser och generös grönska. På Vallby ligger även våra BoKlok-hus, ett compactliving-projekt som vi byggt i samarbete med IKEA och Skanska. I området finns dessutom servicehus och gruppboende för äldre.

Nyrenoverade lägenheter

Mellan 2013 och 2016 genomfördes en gedigen ombyggnation av drygt 700 lägenheter. Lägenheterna har renoverats med nya kök och badrum, modern ventilation, snygga och rymliga garderober, fräscha innerdörrar samt säkerhetsdörr. Dessutom är nya elledningar dragna, nya elcentraler med jordfelsbrytare installerade och trapphusen har fräschats upp med moderna postboxar.

Tidigare, under 1980-talet, förändrade vi utseendet ordentligt på husen. Balkongerna gjordes större, sadeltak byggdes på fastigheterna och två extra våningar byggdes på. Samtidigt installerades hiss i fem hus i området. Entréerna och portarna blev mer ljusa och trevliga då vi bland annat satte in glaspartier och nya glasade entréer.

Grönt område med närhet till aktiviteter

Här finns en multisportarena utomhus med konstgräs. Den är öppen för alla sportsugna och passar särskilt bra för basket, fotboll, bandy, handboll och volleyboll. Ett annat populärt område är skatebanan som används aktivt. Det är dessutom inte långt till Rocklunda – västeråsarnas oas för en mängd olika sporter och evenemang. Både för egen del och som åskådare. Precis intill Vallby ligger ett populärt friluftsmuseum med utomhusteater och en 18-hålsgolfbana. Golf på sommaren och längdskidåkning på vintern.

Eget centrum

Du behöver inte ta dig in till city för att handla, äta eller bli omplåstrad. Bland annat finns mataffär, pizzeria, café och vårdcentral nära till hands. I allaktivitetshuset Paletten finns utrymme för spännande möten.