Energitips

Energi används för att värma våra bostäder och vårt varmvatten, för att driva våra elektriska apparater och ge oss belysning. Genom att hushålla med energin kan du sänka dina kostnader och samtidigt värna om miljön.

Det finns många sätt att spara energi hemma. Här kan du läsa om några områden där du med enkla förändringar i din vardag och i ditt beteende kan minska din energianvändning.

Elavtal som gör skillnad

Visste du att det finns möjlighet att välja grön el? Du kan bidra till en bättre miljö genom att i ditt elavtal välja leverantörer av miljömärkt el. Försäkra dig att ditt elbolag enbart levererar el från förnyelsebara energikällor som sol, vind och vatten. Andra energikällor, som kolkraft och oljekraft, leder till utsläpp av stora mängder koldioxid som driver växthuseffekten.

   Lampa och kryddodling i ett

Håll med om att det inte håller!

Mimer är med i allmännyttans energisparkampanj: Håll med om att det inte håller. Kampanjen bygger på enkla, konkreta vardagstips som alla kan följa. Gå in på deras sida och hitta fler fler bra energispartips.

Kolla in Energisparkampanjens hållbara tips här

 

Håll med om att det inte håller

 

Tips på hur du enkelt kan minska din energianvändning

Läs mer om hur du praktiskt kan minska din miljöpåverkan hemma hos dig:

• Badrum - duscha snabbt och tvätta energisnålt på låg värme
• Belysning - byt till lågenergilampor och släck när du lämnar rummet
• Hemelektronik - stäng av dina elektriska apparater när du inte använder dem
• Kök - hur du diskar, använder kyl och frys samt spis och ugn energisnålast
• Vatten - här kan du spara mycket energi och kostnader
• Ventilation - så här vädrar du klimatsmart
• Värme - din inomhustemperatur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ge ditt energitips här!

Vi har tänkt på mycket, men säkert inte allt vad gäller hur vi kan spara energi och värna miljön. Har du tips på hur vi kan förbättra vårt miljöarbete, och i synnerhet spara energi? Lämna ditt energitips här

För varje tips vi får in planterar vi ett träd i Vi-skogen. Vi-skogen är ett miljöprojekt i Afrika som planterar träd för att bekämpa fattigdom samt värna miljön och klimatet.

Välkommen med ditt energitips!

Energijakten