Tv, bredband och telefoni

Få allt via stadsnätet (Fibra)

Det är självklart för oss att våra hyresgäster ska ha tillgång till den senaste tekniken inom kommunikation. Därför är alla våra lägenheter anslutna till Fibra (tidigare Mälarenergi Stadsnät) och den optiska fiber som ger våra fastigheter tillgång till marknadens snabbaste bredband. Det innebär att du kan skaffa Internet, telefoni, tv och en rad andra bredbandstjänster ur ett och samma uttag.

Fibra är ett öppet nät där du bestämmer vem som levererar tjänster hem till dig. Det håller priserna nere och kvaliteten på topp. På Fibras hemsida hittar du information om alla tjänster och leverantörer och deras olika erbjudanden: www.fibra.se. Alla våra bostäder når upp till 100 Mbit/s standard, både på det som skickas och tas emot.

Kom igång med stadsnätet

För att uppkopplingen ska fungera krävs att din dator har ett nätverkskort. Du behöver också ansluta din dator till stadsnätsuttaget med en nätverkskabel eller via en trådlös router. Om detta är på plats skaffar du bara ett valfritt abonnemang hos den tjänsteleverantör du vill ha. På din beställning noterar du uttagsnumret som står på stadsnätsuttaget i din bostad.

Tv

Nästan alla våra fastigheter är anslutna till Com Hem, som erbjuder digital-tv med ett varierat utbud. Förutom 17 analoga kanaler som ingår i grundutbudet har du tillgång till ca 160 digitala tv-kanaler i olika kanalpaket. Com Hem erbjuder även bredband upp till 200 MB och telefoni i flera prisklasser. Du kontaktar själv Com Hem om du vill utöka ditt kanalutbud, teckna bredband- och/eller telefoniabonnemang eller om du har problem med tv-sändningen. 

Parabol

Om du vill sätta upp en parabolantenn i anslutning till din bostad, så måste detta av säkerhetsskäl godkännas av Mimer. Kontakta din kvartersvärd om du har frågor kring paraboluppsättning.