Om köpoängen

Vem som erbjuds en lägenhet avgörs främst av hur länge personen sökt bostad. Om du bor hos oss, och står på kontraktet, tillgodoräknas även en del av boendetiden enligt vissa förutsättningar. Köpoängen beräknas så här:

  • Ordinarie köpoäng: 1 poäng per dag från dagen du anmälde dig som bostadssökande
  • Extra boendepoäng: 5 poäng extra per månad med start från den dagen du flyttar in i din Mimerlägenhet (vilket även gäller studentkontrakt) 

Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med någon annans köpoäng. Köpoäng och ködatum kan du enkelt se på Mina sidor. Tänk på att dina köpoäng, inklusive eventuella boendepoäng, nollställs när du har fått en lägenhet. Det gäller även vid lägenhetsbyte. Köpoängen raderas redan när du tackar ja muntligt till ett erbjudet lägenhetskontrakt. Om du vill fortsätta att stå i kö är du välkommen att ställa dig som sökande igen.

Boendepoäng (bopoäng)

Extra boendepoäng ger vi för att hjälpa våra hyresgäster att flytta inom Mimer. Du får fem extra boendepoäng per månad från den dagen du flyttar in i din Mimerlägenhet. Även du som har ett studentkontrakt hos oss samlar extra boendepoäng som kan nyttjas i bostadskön för våra ordinarie lägenheter. Tänk på att om du väljer att flytta från Mimer raderas dina boendepoäng (vilket även sker vid direktbyte inom Mimer).

Medsökandes köpoäng

Medsökande har rätt att tillgodoräkna sig den kötid som hen har stått tillsammans med huvud­sökande om ni väljer att separera/dela er ansökan. Kontakta oss på Kundcenter inom sju dagar från att ni har separerat er ansökan för att du ska kunna tillgodoräkna dig din kötid. Du separerar ansökan genom att radera den medsökande och registrera en ny ansökan för den personen.

Uppdatera din ansökan för att stå kvar i kön

För att behålla dina köpoäng måste du en gång per år uppdatera din intresseanmälan. Det är ditt ansvar att hålla koll på din ansökan och när du måste uppdatera den, även om vi brukar skicka ut en påminnelse till din registrerade mejladress när det börjar närma sig ett år. Logga in på Mina Sidor och klicka på "Uppdatera din ansökan". Även om du inte gör några ändringar i din ansökan, måste du spara för att ansökan ska bli uppdaterad. Passa samtidigt på att uppdatera dina kontaktuppgifter, till exempel e-postadress och mobilnummer.