Plusvalssortimentet

En av grundtankarna med Plusval är att du som hyresgäst ska kunna skapa ett personligt hem. I Plusvalskonceptet ingår golv, snickerier (inklusive köksluckor), väggar och tak – med många olika valmöjligheter.

Vitvaror och badrum/wc ingår inte, det kommer att bytas av Mimer med jämna mellanrum även i fortsättningen.

Tapeter och färger

Tapeter och färg på väggar är valfritt. På vårt kundcenter finns det utställningar där du kan titta på tapeter, golv och allt annat i sortimentet. De kollektioner som ingår i vårt sortiment just nu är:

Prisnivå 1

Borosan 17, Decorama, Fiona Home och Fiona Living. 

Prisnivå 2

Caparol Väggfärg, Eco Nature, Linen, Pigment, Sense of Silence, Shades of Chalks, Soft Feelings.

Besök gärna Caparol

Är du ute efter en tapet som inte finns med i Mimers sortiment, går det bra att välja en tapet från vår samarbetspartner Caparol. Säg till att du är hyresgäst hos Mimer, så fixar de beställningen. Tänk på att priset per rulle blir ett annat än de förhandlade priserna som gäller för de i Plusvalssortimentet.

Golv

Vilka golv du kan välja bland ser du i Plusvalsbutiken. Du har möjlighet att lägga ett annat golv, så länge det är parkett eller linoleum. Plastmatta använder vi inte av miljöskäl. Har du redan parkett i din lägenhet, slipar vi den i första hand. Bedömer vi att det inte är möjligt, får du istället ett helt nytt parkettgolv till priset av en slipning. Har du ett befintligt parkettgolv – välj därför alltid slipning när du beställer. Det blir billigare för dig.

För de golv som inte ingår i vårt sortimentet gäller inte plusvalspriserna, på grund av extra kostnader. Beroende på vilket golvtyp du valt, kan det dessutom medföra högre kostnader för golvläggarens arbete. Om du i stället väljer att lägga golv och betala ur egen ficka, råder vi dig att anlita en hantverkare för ett bra resultat.

Nytt golv i kök med fasta överskåp

I alla kök där överskåpen är fasta och inte kan tas bort går det inte att lägga in parkettgolv. Hör gärna av dig till vårt kundcenter på 021-39 70 10, om du har några frågor.

Köksluckor

När det gäller köksluckor, kan du bara göra Plusval ur vårt Plusvalssortiment. Handtag och bänkskivor ingår i priset vid beställning av köksluckor. Vi har ett stort urval av kökshandtag (i storlekarna c/c 128 och c/c 192). För det bästa resultatet rekommenderar vi dig att kosta på en målning av skåpstommarna i samband med luckbytet. Ett undantag är om de är tillverkade av massivt trä. I de fallen måste hela stommen bytas ut mot självkostnadspris. Du kan piffa till köket ännu mer genom att beställa nytt kakel som Tillval.

Köksväljaren

Ta gärna hjälp av Köksväljaren. Här kan du testa dig fram digitalt och få en bild hur luckorna kommer se ut när de är på plats. Du kan även välja bland olika bänkskivor och handtag. 

Köksväljaren – här kan du själv testa hur det kommer att se ut