Vetterstorp - ombyggnation

Mimer ska bygga om kvarteret Pol- och Fixstjärnan i Vetterstorp. Här bygger vi om 297 lägenheter i storleken en till fyra rum och kök. Nya badrum, högre standard och hållbara över tid. Planerad byggtid mellan 2017-2019.

Ditt val av inredning

Snart är det dags att göra ditt val för ombyggnationen av till din lägenhet. Det finns tre olika val - normalnivå, bortval 1 och bortval 2. Läs mer om ditt val här.

Vill du bo större eller mindre?

I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera din ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter. Behöver du hjälp med din ansökan går det bra att kontakta vårt kundcenter. Vill du veta mer eller har andra frågor gällande lägenhetsbyte kontakta Mikael Lööf på mikael.loof@mimer.nu eller 021-39 70 06.

Hur vill du bo under ombyggnationen?

Om Mimer ordnar boende till dig
Vi ordnar en tillfällig lägenhet i ditt område. Du kan inte välja vilken adress du ska bo på. Däremot försöker vi tillgodose ditt önskemål om storlek på lägenhet.

Vi ordnar med flyttfirma som flyttar över allt ditt bohag. Du betalar din hyra som vanligt under tiden du bor i ditt tillfälliga boende. Om hyran i det tillfälliga boendet är lägre än din nuvarande hyra får du tillbaka mellanskillnaden löpande under ombyggnationen.

Om du själv ordnar med flytt och magasinering av ditt bohag ersätter vi dig enligt tabellen nedan.

Om du ordnar eget boende
Du behöver inte betala hyra till Mimer under ombyggnationen om du ordnar eget boende under byggtiden. Du får en extra månadshyra av din nuvarande hyra i ekonomisk ersättning. Den dras av på din nya hyra när du har flyttat hem igen.

Behöver du hjälp att flytta ditt bohag och magasinera det, hjälper vi dig. Om du själv ordnar med flytt och magasinering ersätter vi dig enligt tabellen nedan.

Ersättning vid flytt av bohag och magasinering

1 rok          4 000 kr        (2 000 kr/flytt)   
2 rok     6 000 kr    (3 000 kr/flytt)
3 rok    12 000 kr    (6 000 kr/flytt)
4 rok    15 000 kr    (7 500 kr/flytt)


Ersättningen gäller för flytt till och från din ordinarie lägenhet. Väljer du att inte flytta tillbaka utgår endast halva summan. Vi betalar ut ersättningen när du har flyttat hem igen.

Ersättning till alla hyresgäster

Mimer betalar ut ersättningen för följande när du har flyttat hem igen:

  • Du får låna flyttkartonger från Mimer.
  • Mot inlämnat kvitto återbetalar vi kostnaden för adressändring samt flytt av bredband och telefoni.
  • Vi betalar tillbaka 100 kr för den el vi förbrukat från din lägenhet i samband med ombyggnationen.

När det är dags för ombyggnation i din lägenhet:
Kom ihåg att lägenhet och källarförråd måste vara helt tomma. Det gäller även balkong/uteplats. Har du egen trall, markis eller parabol så ska de tas bort. Om något finns kvar kommer det att kastas.

Möbler ska inte lämnas i lägenheten. Du får en grovavfallscheck till VafabMiljö, de hämtar dina saker som ska slängas. Det är kostnadsfritt om du använder checken men du behöver själv boka tid med dem. Kontakta ombyggnadssamordnaren eller kvartersvärden om du behöver fler grovavfallscheckar.

 

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss gärna:

Annelie Hedman Områdeschef Annelie annelie.hedman@mimer.nu 021-39 71 14 Allmänna frågor

Susanne Leo Ombyggnadssamordnare
susanne.leo@mimer.nu 021-39 73 84
Tillfälligt boende och allmänna frågor

Mathias Savander Byggprojektledare 
mathias.savander@ramboll.se 010-615 12 59
Tekniska byggdetaljfrågor

Mikael Lööf Kundvärd
mikael.loof@mimer.nu 021-39 71 06
För dig som vill eller ska byta lägenhet

Helen Stamelius Kvartersvärd
helen.stamelius@mimer.nu
021-39 73 42
Allmänna och praktiska frågor som rör ombyggnationen