Hållbara Mimer

 

Vi tar ansvar - för ett hållbart samhälle

Vi på Mimer arbetar aktivt med att förbättra miljön samt människors sociala och ekonomiska levnadsförhållanden - både gällande företaget, våra hyresgäster och Västerås. Här kan du till exempel få tips på vad du kan göra för att få en bättre värld. Vi ger dig såväl energi- som källsorteringsråd. Vi berättar även vad vi på Mimer gör för miljön och hur vi tar ekonomiskt och socialt ansvar. Ekonomisk och social trygghet är för de allra flesta en förutsättning för att skapa en trygg och trivsam tillvaro.

Hållbara Mimer - ekologiskt, socialt och ekonomiskt
 
 
 

Du och miljön

Även små åtgärder kan göra skillnad för miljön. Speciellt om du gör dem till en vana. Här får du tips på vad du som individ kan göra för att få världen att må lite bättre - allt ifrån energitips till källsortering. Då blir det lätt att göra rätt.

Gör en insats för miljön!
 
 

Mimers miljöarbete

Vi på Mimer arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Det gäller såväl att använda energisnål teknik, minska energianvändningen och underlätta för våra hyresgäster att göra skillnad för miljön.

Så här arbetar vi för en bättre miljö
 
 

Socialt ansvar

Mimer har som Västerås största bostadsföretag ett stort ansvar för stadens utveckling. Allt som främjar integration och motverkar utanförskap vill vi aktivt delta i, stödja och driva. Vi bidrar till bra levnadsvillkor.

Vi utvecklar våra bostadsområden
 
 
 

Mimers hållbarhetsutbildning

Besök Mimers webbaserade hållbarhetsutbildning. Den tar cirka 15 minuter och ger dig kunskap i hållbarhetsfrågor samt många miljösmarta tips och råd som du kan använda i din vardag.

Mimers hållbarhetsutbildning
 
 

Framtidens boende - i dag!

I Framtidsgränd har vi tillsammans med Mälarenergi skapat bostäder för morgondagens behov och med fokus på klokare energianvändning. Här finns framtidens boende - redan i dag.

Välkommen till Framtidsgränd!
 
 

Välkommen till Jobbpunkt Mimer!

Jobbpunkt Mimer är ett jobb- och matchningscentrum i Västerås, där vi hjälper arbetsgivare att hitta rätt kompetens och arbetssökande att hitta jobb. "Det bästa jag har varit med om", enligt en tidigare deltagare.

Läs mer på Jobbpunkt Mimer